Befday Gurlz ^^

Hai semua pembaca-pembaca blog ku sekalian..wah, bajet banyak pembaca tuh..hewhew..
Alhamdulillah , terupdate juga blog kyrah kali ney..lamanya xupdate..rindu, rindu..huhu

kalau tengok tajuk entry kali ney, macam xpercaya je ..kyrah dah 02  20 tahun, OhmyGod!!..sumpah xpercaya..Tapi i'm still young okeng :D
Tarikh 01 october 2012..maka genablah umur kyrah 20 tahun..Alhamdulillah..Makin muda tua, makin matured, makin cantik..heee..perasan gilerr kan?..hoho :p

Firstly, kyrah nak ucapkan terima kasih buat semua yang da wish befday kyrah..rakan-rakan facebook, twitter, classmate n yang paling penting my parent n kakak kyrah..walaupun xdapat hadiah tapi bila dapat wish tu rasa gembira sangat, Thanks semua ^^

  Thanks rakan-rakan fb ^^

To all my gurlz, Untungla korang kan dapat kenakan kyrah..:D semalam diorang buat suprise kenakan kyrah dengan telur n bedak..haha..busuk telur giler kott..hehe...
Semalam roomate kyrah kata diorang nak buat perjumpaan nak discuss something, so dengan keadaan terpaksanya kyrah gagahkan diri jugak turun, adess malas gilaa, ingat nak discuss dekat kafe, turun-turun, bawah blok je..Kyrah kemain la pakai cantik-cantik ka..hehe..
serius memang xperasaan langsung...bila dah semua orang berkumpul, kemain la discuss..lastly, telur melekat atas kepala...adoiiiiii.....hahahahaaa..

walaupun bau busuk, tapi sumpah happy sangat ,,thanks kengkawan..memang xkan lupa sampai bila-bila lah..huhuu..

oke,,malas nak cerita panjang-panjang so now jum terjah pic kt bawah ney ^^..hehehe  




Muka teruja :D






Happy befday to me, happy befday to me, happy befday to me yang comel, happy befday to me :D 


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Eid 2012 ^^

aauuucaakkkk, i'm here!!..sekian lama xupdate blog, akhirnya TERupdate jgk..heee :D
sorry guys, xsempat nak update, ney baru bole update...okeyy, for the new entry kali ney kyrah nak cerita pasal raya 2012 neyy...btw SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN BUAT SEMUA UMAT ISLAM trutamanya pembaca blog ney..

pe pendapat korang untuk raya tahun  ney??..meriah ke tidak??..hohoho..
bagi kyrah kan kurang meriah cikit laaa, kan??..setuju??..cerr komen..huhu..

kyrah xnak cerita banyak, tengok gmbar da la k...peace!! Y



muka tak hepy..=='


almond london saiya..saiya buat taw...nyummy..:)


kek pom saya buat..:)


Simple je raya tahun ney..peace...^_^


Adeq kyrah control machoo..hoho 


Wif my mum, sayang mak :*


makin besaq, makin kurang duit raya, see seringgit jee..hampeh!!=='


wif my sis :)


me!! :)

Family ^^ beraya di ruamh tok..


aku congkel biji mata hang kak oiii..hahaha


Nurain Najiha...adeqq saya..huhu

Sekian untuk entry kali ney..bubye!!..
Salam!!.:)

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Tamat sudah sem 4^^

Alhamdulillah, hari ney last kyrah menjalani Latihan Industri..syukur sangatII tamat last sem 4 kyrah..hehehe...sumpah kyrah seronok gila,., :D ( lompatII sampai ke bumbung umah ) kehkeh..
sepangjang kyrah menjalani latihan industri ney byk yg kyrah belajar, pengalaman pahit n manis semua ada..yang manis tu memang best, tapi yang pahit tu harapII tak lalui dah semua benda tu..huhu...
Di kesempatan ini kyrah nak ucapkan BYE bosku sayang..hehehe..Kepada semua rakanII yg banyak membantu semasa LI ney thanks so much k..harap nanti kita jumpa lagi .. Amin!!
okey larh xnk crita panjangII...that all for today, lepas ney kyrah dah jarang online so na update blog pun susah laa,..sorry kengkawan..ada masa kyrah kita jumpa lagi..kbai!! 
Salam ^__^

tempek muka tahun lepas..heee..

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Semakin hampir ke penghujungnya, nak tamat dah Latihan Industri -_-

 hye guys..alamak..lama gila xupdate entry kt blog neyh...i'm so sorry guys..sekarang ney kyrah makin busy..kerja la katakan..ciss, kerja la sangat, rasa macam kuli batak jee..grrrrr...

Alhamdulillah sedar xsedar practikal dah nak sampai ke penghujungnya...xlambat dah sekali jumaat je lagi..hehe..sumpah rasa xsabar gila ..rasa macam nk lompat2, nak jerit satu dunia yang perderitaan kyrah dah nak berakhir..Syukur!!..

Memang ada suka duka sepanjang kyrah jalani latihan industri ney, kekadang seronok gilerr, kekadang rasa macam nak mati...adesssss...seronok je nukan haper, ley mengulaq, shoping2...hehe..tu yang best, yang tak seronoknya bila kerja melambakkk, kalahkan menteri plak..ngeeeee...belambak maw dekat margrib baru balek...sumpah tension gilerrr..

Tapi kalau di ekotkan hati ney kyrah sayang nak tinggal kengkawan kt sini..sedih la plak kn..yelaaa...dekat 6bulan kerja kt sini...maw xsayang nyerr..tapi nak buad acene..belajaq wajib di teruskan..hehehe... 

 muka ni yang bos kyrah kata KETEGAQ ..ehh, nampak macam muka ketegaq ke ekk???..tak kan >_< (cepat kata tak ) hahaha...ada ke bos kata kyrah cm tu..seumur hidup kyrah mak gn ayah xpernah kata kyrah ketegaq..tu tera 20 tahun hidup gn diorang, ny yg bos baru kenai kyrah xsampai setahun dah kata cm tu...memang xlogik langsung...yela bosss...saya ketegaq..habis xtaw nk kata pa dah la tu.,,geram sungguh!!

 sepanjang LI ny kyrah rasa macam dah kyrah belajaq, so atas semua yag berlaku kyrah anggap tu satu pengajaran dan teladan buat kyrah di masa hadapan.. InsyaAllah!! ..

 tempek sat muka bajet cun!!..kuikui

okey..Salam!! ^_^ 


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Alhamdulillah, dah dapat lesen kereta ^^

hyep readers..amacam korang hari ni, sihat ke??..kalau sihat alhamdulillah la, kalau saket tu makan la ubat banyak k bagi cepat sihat.. kyrah??..hmmm, alhamdulillah sihat juga, mybe letih cikit sebab banyak kerja kt opis..huhu..lama dah rasa kyrah xupdate blog ni kan, dah bersawang rupanya, hah, hari ney kyrah nak cuci2 cikit, terajin la plak..hehehe...
Actually hari ny kyrah nak kongsi somethin gn korang..ehem3...tengok tajuk pon dah taw kan..heheh..Alhamdulillah kyrah dah dapat lesen kereta..^^ Actually dah lulus pown 18/4/2012 hari tu, tapi xsempat nak update..xpe la kan update lewat cikit..hehehee.. Cakap pasal lesen kereta ni kan, korang semua mesti dah ada lesen kn..hehe, 
Actually kyrah xsangka yang kyrah nak lulus test JPJ 18hb hari tu, serius semua kyrah tawakal je..3 minggu kyrah xpegang langsung kereta...xtry pun belatih bawak kereta..mybe rezeki kyrah kan..Syukur alhamdulillah..dengan sekali buad je kyrah lulus..huhuhu..jum tengok bawah!! :D

jeng
jeng
jeng 

oucchhh malu!! >_< tak nampak tu buadbuad la nampak..maklumlah kamera terlebih canggih..hehehehee...
lesen kyrah baru siap kemarin, kyrah buad kt jpj terus, cepat cikit, kalau nk tggu kt KP tempat kyrah wat lesen tu, mesti lambat..huhuhu...suka2...lepas ni senang la nk pegi mana, yang penting 'P' dah xdak...heheheheeee...:D (abaikan muka tak matang tu) :D

 nah amex tempek muka bangga sat..hahaha..abaikan muka yang serabai tu..:D

sampai sini jelaa..kyrah nak sambung buad kerja japp..kerja bertimbun2..huhu...penat!!
kbai..:))
SALAM!! 
 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Contest "Cantik Bertudung" by Farina Hunny

Morning reader2 sekalian.. today kyrah nak join satu contest nih.. buka je blog hari nih tengok2 kyrah di tag oleh Azila nih hah..agak2 boring kyrah nak try la join CONTEST "Cantik Bertudung" by Farina Hunny nie.. Actually, kyrah memang pernah masuk banyak contest, tapi xde rezeki lagi nak menang (sob, sob, :'(  ) sedih sat..ngeeee..:D xpela mungkin contest2 sebelum nih bukan rezeki kyrah,.ang kyrah xkan give up selagi tak menang...korang semua doakan kyrah k... ◕‿◕..


 Syarat-Syarat penyertaan :-

1.Digalakkan FOLLOW blog Farina.
2. Buat entry Contest "Cantik Bertudung " by Farina Hunny
3. Copy banner + FULL ENTRY ( bermula dari SYARAT sampai BEST by ye) , then paste kt entry koraang tuh.
4. Sertakan ganbar ( LENGKAP BERTUDUNG ) yang korang nak pertaruhkan. MAKSIMUM 3 sahaja :)
5. Gambar yang di pertaruhkan menjadi hak farinahunny.blogspot.com sepenuhnya.
6. Tag 3 orang kawan, pastikan dorang tau. 
6. Link entry korang kt ruang komen ( KALAU PRIVACY BLOG, takleh buka, AUTOMATIK batal)

HADIAH-HADIAH :

FIRST PRIZE 
❤ sehelai tudung / selendang 
❤ sebuah buku 
❤ seutas tasbih
❤ brooch
❤ ::: FREE sulam manik kat baju kurung :::

SECOND PRIZE
 ❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ seutas tasbih
❤ brooch

THIRD PRIZE

❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ brooch 

NOTES 
: contest ini diadakan utk sejukkan mata tengok muslimah bertudung :')
: contest ini dibatalkan serta merta jika kurang daripada 20 peserta / Farina meninggal dunia sebelum contest ini ditutup :')
: hadiah simple saje la keyh  :') di"taja" sepenuhnya oleh Farina
: untuk hadiah pertama yg jahitan manik tu , agak leceh la ek :') sspe yg menang tu kne pos baju     korang utk dijahit *100% hasil tangan Farina* . kalau hantar tempah mahal ouh , ni kasi free je taw :')

BEST BY : 30/04/2012 
-atau maybe dipanjangkan-
  
 wah2 kalau tengok hadiah2 kt atas nih menarik kn..ngeee..:D

Gambar yang di pertaruhkan!! 
**

  

memandangkan takde syarat nak letak gambar sendiri, kyrah letak gambar kyrah ea...hehe..tak comel??..buat-buat je macam comel..kikiki..:) maksimum 3 gambar, so kyrah letak 3.. semua syarat yang perlu di patuhi, semua kyrah dah buat yer..:)

mangsa-mangsa tag kyrah :')

    
Wish me luck..:) Salam! 


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Nak belajar buat doodles comel, sapa boleh ajar??..^_^

hyep semua...selamat pagi...have a nice day today..wah3..dah bulan 4 kn,,,cepatnya masa berlalu..LI pn dah nak habis..tak sabarnya rasa..hehehe....okey...bukan tu yang kyrah nak cerita hari nih... Actually kyrah nak sangat belajar buat doodles yang comeyy.... selalu kyrah tengok kt blog kawan2 semua, ramai yang pandai buat doodles cantikk..jelesnyerr rasa...kyrah pon nak belajar jugakk...ngeeeee..:D

 arrgghhh...comel giler doodle yang kt atas nih....nak jugak cmny....plessszzz..heeee..:D
ada sapa2 boleh ajar kyrah buat cm kt atas nih x??..comel sangat..dah lama tau kyrah teringin nak belajar.. tapi xpandai2 jugak..pernah satu hari tu kyrah da cari tutorial nak buat doodle...cari punya cari memang banyak info yang dapat, tapi semua kyrah rasa cam terlalu complicated sangat... kyrah nih lambat belajr ckit...setakat tengok tuto memang xboleh buat sangat.. huhuhu.. kalau tengok tuto yang video nyer boleh la ckit..tapi ada yang cepat sangat xsempat nak faham,,hehehee....



 mesti korang tertanya-tanya kn....apalah benda kt atas nih...hehe...doodle yg kyrah buat comel x??..ehek3...gelak sampai pecah perut..:D hampa, jangan la gelak...kyrah xpndai la nak buat doodle yang cantik..nih pon tengok tuto..pakai men buat je..heheheee...huduh piang..hahahaa...

nanti sesapa yang offerkan diri nak ajar kyrah gtaw ekkk/..teringin sangat nak belajar...ngeeee..:)
kbai hampa semua...sayang hampa ketat-ketat..
Salam..^__^ 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Jom Exchange Banner..^__^

hyep semua...jom kita exchange banner..:) huhuhu, Actually kyrah baru je buat banner kt blog kyrah..
alang dah buat tu nak promote jap ea..hehe...
ppstttt, pssttt, jap hampa kami nak bisik kt hampa nih...
*kami baru belajar wat banner.. hehehe
cari punya cari baru kami taw camna nak buat banner..ni pn tengok tutorial..huhuhu..
yang penting banner kyrah dah siap..tapi tak la cantik cam banner2 korang kan..hhmmm.
kyrah xpandai nak buat laa...tapi kyrah nak cuba belajar lagi...huhu...
meh tengok bawah nih banner kyrah... simple je, xcantik pong.. ^___^


http://princesskyra0110.blogspot.com

nih hah, promote cikit naa....hehehe...

okeyy,  that all for todayy...kbai..^__^

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Bosan Fb??.. Layan twitter pulak =='

 hai kengkawan ku sekalian...pe khabar semua hari nih??..hope semua sihat yerr...kyrah??..Alhamdulillah sihat.. korang2, ada twitter tak??..ehem3,,..mesti semua ada kan2..??..acece jangan menipu laa..:D hehe...Actually kyrah nak cerita pasal twitter hari nih.. tahukah apa itu twitter??..hah, jawab2,,,..hah, korang masuk je google..cari okey..^____^ before that, jemput2 la follow twitter kyrah.. klik je SINI ...dah ke??..huhuhuhu...
kyrah akan follow korang balek..wah3, nak promote sat..ngeeee..:D
okey bagi baru daftar twitter tu korang boleh tengok bawah nih...kat sini jgk kyrah nak bagi taw functionnya, Actually, Entry sal twitter nih Lyssa Faizureen yang buat..kredit to her okey...^____^



1.  Followers : follower adalah orang yang mengikuti kita dan akan menerima setia pembaharuan yang di lakukan.

2. Followings : followings adalah orang yang kita ikut dalam twitter. Ini merupakan kebalikan dari follower, kita akan menerima setiap update orang yang kita follow.

3. Re Tweet : re tweet yang sering di sebut sebagai RT adalah menulis ulangan tweet oramg lain dalam profile kita sendiri dan biasanya diikuti dengan nama orang yang membuat tweet pertama kali.

4. Trending Topics : trending topics adalah topik yang sedang hangat di antara pengguna Twitter sedunia. Biasanya trending topics ini akan muncul dan selalu di update pada halaman twitter anda.

5. Over Head : adalah simbol yang kita pakai untuk menuliskan tweet milik orang lain pada status kita tetapi tidak ingin mementionkan siapa penulis tweet itu.OH ditulis di depan tweet yang ingin kita masukkan.

6. Direct message : Direct message atau di singkat sebagai DM adalah pesan peribadi teman kita (follower) kepada kita. Pesanan hanya akan dapat di baca oleh penerima dan tidak akan di tayangkan kepada mana-mana pengikut anda.

 7. Tanda @ : tanda @ adalah men-tag atau mengkhususkan tweet kepada salah seorang teman kita seperti @myravea. Simbol "@" disebut "mention" atau "connect" dalam twitter.

8. Hash Tags # : tanda pagar ini biasanya di gunakan untuk mempermudah pencarian topik yang sedang hangat di twitter. Segala perkara yang anda kongsikan akan di tayangkan kepada pengikut anda dan akan juga ditayangkan di satu laman atau sebuah kumpulan mereka yang mereka yang mempunyai hashtag yang sama. Contoh : Jika anda menulis sesuatu dan meletakkan #motivasi, apa yang anda kongsikan turut di baca oleh mereka yang mempunyai hash tag '#motivasi'

9. Favorites : dipakai untuk menyimpan tweet tertentu yang diinginkan (tweet yang kita suka) 


Actually twitter ni memang meyeronokkan..tu pada pandangan kyrah kalau korang xtaw la kan...dulu first time kyrah bwt twitter ni agak blur jgk jadinya..biasala tak pandai nak guna,.bila xdk follower memnag boring, tapi bila dah banyak memang best..sapa yang xda lagi tu ley la bwt..hehehe..okey la..that all for today..waiting for the next entry okey...tak tau la bila lagi..hehe...kbai..
^_________^ 
 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

March Coming, waiting for April!!^_^

 hyep semua, lama la jugak kyrah tak update belog nih kan...dah bersawang rupanyaa...adessss,..
jap2, kyrah nak bersih jap.... ^_____^

****
**
*
pejam celik, pejam celik dah bulan march dah kan,...rasa macam kejap je for 2012 nih...hmmmm, actually kyrah tak sabar nak tunggu bulan April and bulan seterusnyaa..... nak taw kenapa??..hah, meh nak story...kyrah nak tunggu habis LI larhh...adesssss,...lambat gila,...bosan la LI nih..hehehe....
entry kali nih xde ape2 pn yg menarik, just nak bersihkan belog yg bersepah ni je..hehe...
sorry kengkawan, semenjak dua menjak ni kyrah memang busy sikit..setakat nak online fesbuk tu okey laaa...tapi nak update belog nih, adessss,..memang xde masa..ni pown xde banyak keje sangat....huhuhu....

okey la kengkawan,..rasa tu je kot..haha, bosan kan...:D
nanti ada masa kyrah akan update entry baru lagi okey....
kbai..^________^

 nah, tempek muka konon-konon cun la tu...heee...:p
kbai!! 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

I LOVE BLOG CIK KYRAH