Ambil lesen Kereta ^__^

hyep readers sekalian..wah2 semenjak nih kyrah selalu kan update entry baru..
terasa rajin plak nak menaip..hehe..
kerja pown selalu free banyak so kyrah ambil kesempatan untuk update entry baru hari nih..
ngeeee..:D
korang nak tahu, kyrah baru je daftar lesen keta..hehe...suka2....
kyrah taw korang semua mesti da ade lesen kn..
tapi kyrah baru nak ambil..mklumlah sebelum nih xde masa..
bajet pown kurang..alang dah ada duit ckit nih kyrah ambil jela...
nanti tak kalut dah kn..huhuhu...
kyrah baru jek daftar ahad lepas 22.01.2012..heee...baru lagi laa..
n then selasa nih 31.01.2012 baru nak bwt test 6jam..kehkeh....
baru lagi....tapi kyrah harap sgt semuanya berjalan lancar..agar semuanya di permudahkan..
dan kyrah boleh lulus nnti..korang2 doakan kyrah okey...:) 

tapi yang paling bestnya.,,,okey2 meh nak story....
mak kyrah kata nak belikan kereta bila kyrah dah dapat lesen nnti...
yeyy2.....actually bukan mak janji, kyrah yang nak..kehkeh....
tapi alhamdulillah mak faham, n then mak kata nak beli...
terkejut beruk la kyrah..bukan apa senang cikit kan nak pergi mana2..huhuhu.....

hope semuanya berjalan lancar n kyrah dapat kereta idaman kyrah tuh..wah2...idaman la sgt kn...
hehehee.....okey..that all for today....
kyrah nak kongsi kegembiraan kyrah gn korang semua...
doakan kyrah..amin!!..:)

 nah, tengok muka aku yang gumbira nih..kehkeh..
kbai!!

saja nak menunjuk..(baru daftar nak belagak dah)..hehehe 

p/s: dah berangan-rangan nih drive kete sendri..hehe..kbai!!
^_____^ 


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Wordless Wednesday #4 Cinta♥






 cinta??..apakah itu cinta??..perlukah cinta??..
p/s: renungkanlah..:)
kbai!!..^_____^ 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

1st Special Giveaway by Rishah!!

 hyep semua..hari nih kyrah nak join 1st GA by Rishah...
nak taw kyrah di tag oleh si comel nih hah Queen.. 
dah xdak keje so kyrah nak join jelaa...1st time nih...doakan kyrah berjaya...^__^

 kalau korang nak join boleh klik SINI okey..:)
sis kyrah dah follow semua syarat-syaratnya...heee..:)
^____^ 

mangsa-mangsa saya :
Angah
Hanani
   

 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Finally, Pizza hut..nyum3...^^

 yeyh3, today dapat makan pizza..sedapnya.....nyum3....
tak kempunan dah kyrah...finally hari nih....
untung kerja tak byk so terus pergi mkan pizza,,hehehehe..
korang baca tak entry sebelum nih...mmg kyrah nak sgt mkn pizza org belanja nih..
kehkehkeh....
actually bezday mmber kyrah, dya da jnji nk blnja kyrah gn kwan2 yang len....
asyik postpone je..sampai kyrah pown naek cemuih...bila la nak dapat makan....
hmmmmm, sedih,..tapi hari nih dah epy balek...huhuhuhu...
maklumlah org blnja, laen dari kita bawak kuar duit sendri kn,....
alhamdullillah...^_____^

 saja la nak menunjuk kn...jelez x..kehkeh....
(bajet)..hehe..:)


 cewah...control plak dya..kehkeh....




  tenkiu to Fizah..:) nnti belanja lagi keh....

p/s: kenyang..alhamdullillah..^____^
kbai!! 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Wordless Wednesday#3

ciyez kyrah kempunan yang bawah nih..kehkeh..:D
 *
*
*
*
*
*
*



 nyum2..bila la nak dapat makan nih...tapi yang pasti minggu nih jgk pasti dapat..hehe
p/s: kalau ada sapa2 nk blnja oke jgk..hehe
kbai..^____^ 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

6 Rahsia Sujud Dalam Solat..

hai2 semua,. salam satu Malaysia...okey,..dalam entry kali nih kyrah nak kongsi sumthing jgk dengan korang...
mungkin ada yang dah tahu, ada yang dah baca.,.tapi bagi yang tak tahu tuh bley baca cni k..:)
 tahukah anda ada 6 rahsia sujud dalam solat...mari kita tgk apakah rahsianya..
^____________^



Sujud adalah salah satu gerakan dalam solat yang paling memberi kesan kepada kesihatan kita. Sujud adalah satu keadaan yang mana kita sangat hampir dengan Allah s.w.t. Berikut adalah 6 rahsia sujudyang telah dikaji secara saintifik:

#1: Meningkatkan Kecerdasan Otak

Apabila kita berdiri tegak, biasanya pengaliran darah ke otak tidak mencukupi untuk keperluan otak. Apabila kita sujud, darah akan mengalir dengan lebih banyak ke bahagian otak yang sangat penting untuk kesihatan otak. Dengan sujud juga darah akan mengalir dengan lebih banyak ke bahagian kulit muka dan ia boleh menyegarkan kulit muka dan mengurangkan risiko terkena penyakit resdung.

Kalau diperhatikan dari sisi, rupabentuk otak kita seakan-akan orang yang sedang bersujud. Kebetulan? Allah Maha Mengetahui.

#2: Mengurangkan Risiko Migrain atau Sakit Kepala

Aliran darah yang meningkat ke bahagian otak semasa sujud mampu mengurangkan risiko serangan sakit kepala dan juga migrain.

#3: Baik untuk Sistem Pernafasan

Apabila manusia bernafas secara normal, hanya 2/3 udara di dalam paru-paru dihembus keluar. Selebihnya berada di dalam paru-paru sebagai udara lebihan. Udara yang tidak terusik ini boleh menakung bakteria dan juga habuk-habuk yang disedut dari udara dan mendatangkan pelbagai masalah kepada paru-paru kita. Apabila kita sujud, organ-organ dalaman akan menekan diaphragma kita dan sekaligus menolak paru-paru bahagian bawah ke atas dan boleh mengeluarkan udara berlebihan tersebut. Mekanisma ini sangat penting untuk menjaga kesihatan paru-paru kita.

#4: Menggerakkan Sendi-Sendi dan Otot-Otot

Sujud melibatkan pergerakan kesemua anggota badan kita seperti kepala, kaki, tangan, bahu, tulang belakang, tulang pinggul, dada dan sebagainya. Pergerakan sendi-sendi dan otot-otot anggota badan ini boleh melatih otot-otot tersebut untuk menjadi lebih kuat dan membantu melancarkan peredaran darah. Otot-otot yang bergerak boleh menghilangkan sengal-sengal dan lenguh-lenguh sendi.

#5: Mengelakkan Penyakit Buasir

Kedudukan sujud yang mana pinggul lebih tinggi berbanding badan boleh mengurangkan risiko untuk terkena penyakit buasir. Semakin banyak sujud, semakin kurang risiko untuk penyakit ini kerana graviti akan menarik pembuluh darah buasir ke arah bertentangan arah.

#6: Mengubat Penyakit Rohani

Lebih penting lagi, sujud boleh mengubat penyakit rohani jika kita betul-betul menghayatinya. Sujud boleh menyebabkan seseorang itu merasa rendah diri di hadapan Allah s.a.w.t dan merasai bahawa Allah s.w.t. sangat dekat dengannya, sekaligus boleh mengikis penyakit-penyakit hati seperti sombong, riak dan takabbur.

Hendak diingatkan untuk diri saya sendiri dan juga semua bahawa gerakan solat dan sujud yang kita lakukan bukanlah untuk mengejar manfaat-manfaat kesihatan yang disebut tadi. Ia hanyalah anugerah yang diberikan oleh Allah s.w.t. yang Maha Pemurah.
P/s: Korang dah solat belum? Hehe..
p/s: copypaste je nih...renungkanlah dan selamat beramal..:)
kbai!! 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

tanda pemberian seorang lelaki kepada wanita..:)

okey, hari nih kyrah ada sumthing na kongsi dengan korang..jum tengok..hehe..

JAM TANGAN Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
CINCIN Tanda ikatan kasih yang abadi,
GELANG Tanda mesra,
RANTAI LEHER Ikatan cinta yang perlu perhatian,
SUBANG Tanda penghargaan dan penghormatan,
KASUT Sentiasa mengambil berat/prihatin,
PAKAIAN/KAIN Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
PAYUNG Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
MINYAK WANGI Tanda cinta,
BINGKAI GAMBAR Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
BUKU Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
BUNGA Tanda perkenalan dan tanda sayang,
COKLAT Semanis cintamu,
LAGU/CD/KAD UCAPAN Mengabadikan cinta dan kenangan,
SEJADAH DAN AL-QURAN Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
HANDPHONE Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu 

yang last sekali nih kyrah suka..huhu..anda??..
ade spa2 nk kasi kyrah bunga tak?.hehe.. 

p/s: copy paste,..renungkanlah dan selamat beramal..tenkiu^_^
kbai!!.. 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Customer cerewet!!..pe pendapat korang??..

hai semua, pe khabar??..kyrah??..chat je..
actually, kyrah sebenarnya tension sgt hari nih..maw tak nyer...banyak keje sgt...
tapi alhamdulillah semua dah settle,.hari nih first day ktorang practikal nih bwt keje kt luar sendri..
before this pown pekerja2 dya ada teman jgk, so tak la nak tension sgt kn,..
tetibe lak dapat sorang customer nih cerewet giler..
adoii, nak jek kyrah balek bwt dekk je time tuh...
bapak dya jek cerewet, anak2 n wife dya oke jek walaupun wife dya too ade kena mengene jgk gn kerja2 ktorang nih.... nak tnya la kan,.pe pendapat korang tentang customer cerewet nih...
kongsi2 la ckit..hehehee..:D

bagi kyrah la kn, mmg la dya berhak marah pn kalau kite nih bwt silap...
tapi klau nak marah too pown agak2 la kn...nih sampai nak bwk ke pihak  atasan...
lagipun kyrah n member2 kyrah baru jek practikal tak sampai sebulan,..
mmg wajarlah ktorang xbape na taw sgt tentang kerja2 ktorang nih..
bukanlah xtahu langsung...tahu la jgk...
tapi xbyk la yang ktorang belajar...
cuma silap ckit jek...sampai nk heboh2....eeeewww...mmg geram larh...
sabar jelaaaaa...
naseb laa lpas too semua dah setel..alhamdullillah...^^

 nah amex.....walaupun mmg hot giler gn customer too...
tapi kite tetap kena sentiasa senyum..
betul tak??..heheheee..:)

mmg la customer semua berhak nk komplain pape,.tapi pikir la wajar ckit...
benda boleh setel laa...jgn nk di perbesarkan...
huhuhu..
tuh bagi kyrah lar kn,.pendapat korang kyrah xtahu la,...cee share...
tention punya pasal terus update entry nih..hehee
kbai..:)

p/s: sharing is caring...:) 

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Wordless wednesday#2


p/s: bila nak dapat pakai cincin cam nih tataw....hehehee...^___^
kbai!!..

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Saya di Tag, ohh tidak!1..kuikui..:D

serius terkejut nih, saya di tag, ohw, tidak!!..macam ta percaya..kuikui..
first time nih, agak nervous ckit, heeee....kyrah di tag oleh Raihana ..okey tenkiu yup..:)
let's play this games...
^____^


1. Post this Rules
2. Write ELEVEN thing about yourself auww.
3. Answer the question that the taggers have set for you.
4. Create ELEVEN  nwe question for the people you have taggeg to answer.
5. Choose at most ELEVEN blogger & at least SIX blogger to be tagged to answer those new question.
6. Paling penting ! NO TAG BACK ~

Question 2 : About myself

 Saya seorang yang pemalu,.hee..:D
Saya suka makan jeruk buah banyak2 sebab ea sedap oww..kuikui..
saya seorang yang sensitif. awak tak buley marah saya nanti saya nangis..keh3
For kaum adam, saya seorang yang setia, so don't play play with me..hee..:D
I love cook, but xbrapa nak pandai sgt..huhu
I hate penipu, pembohong, pendusta. Just be urself..:)
Saya suka warna pink sebab ea cantik cam awak..:)
saya suka snap picx tak kira d mana jua saya berada,,:D
Saya suka berangan-rangan kahwin dengan anak raja..kehkeh..
Saya nak jadi anak yang solehah..
the most important of the world, i.m still single okeyy...woohhh..:D


Question 3 : soklan yang di tag oleh Raihana untuk saya jawap..:)

Negara yang nak kyrah pergi sangat ialah korea..:)
Artis yang paling kyrah minat artis siam, mario maurer sebab he so cute..^^
Hobi di masa lapang maen games, xpown baca novel..eeewww..haha
Tempat kat Malaysia yang paling best kyrah pernah pegi Langkawai Island, syiok habes doe..kah3..
Antara vanila n coklat kyrah pilih coklat sebab dya sedap hingga menjilat jari..hee..:D
soalan cipumas, jeng, jeng, jeng...ciri-ciri lelaki idaman kyrah mestilah seorang yang soleh, jujur, ikhlas terima kyrah seadanya, hormat orang tua and yang paling penting not smoking..ada x??..hehehe...
impian kyrah di masa hadapan ialah ingin menjadi insan yang berguna, success di masa akan datang. yeyhh,,:)
Antara family dan kekasih??..hmmm, nak dua2 buley??.hehe,.mestilaa family terchenta..:)
movie terbaek yang pernah di tonton ombak rindu kowt..haha, tataw laa,..:D
♥ haiwan yang paling kyrah suka kucing, sebab dya comel gilak!!..kehkeh
Pandangan pertama bila tgk blof raihana nih, wah2, nice blog dear..pandai awak design..:)


 Question 4 : Soklan yang perlu anda jawap..:)

                                           1.  Apa warna kesukaan korang?.sebab?
2.     Ipad or Iphone??. Sebab??.
3.     Makanan febret korang??..
4.     Adakah anda seorang blogger yang tegar??..
5.     Antara epal dan oren??..sebab??..
6.     Kenangan pahit dan manis korang dalam hidup??..
7.     Tempat yang paling korang teringin nak pegi??..sebab??..
8.     Apa pandangan korang tentang CINTA??..hehe
9.     Apa pandangan korang tentang saya??..hehe
10.  Sape Idola korang??..sebab??
11.  Satu tambah dua??..kuikui



mangsa-mangsa saya ialah:


tataw nak nak tag kt spa..keh3...
kbai..:)    


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

I LOVE BLOG CIK KYRAH