(Resepi) Nutella Brownies !

Hai uollllzz, today aku nak kongsi dengan korang satu resepi yang sangat simple, mudah dan sedap . Nutella brownies versi kak ton !!, tudiaaa, nama gelaran aku bagi :D . Yang simple sangatnya apabila resepi nie just guna 3 bahan je ! What ?! 3 bahan ?!. Tak percayakah kak ton ? ..haha :D , Yes, 3 bahan je, before tu resepi nie kredit by CikEpal . Nie just sekadar perkongsian  untuk semua :)

Bahan-bahan :

1 biji telur
1/2 cawan nutella ( Aku main buh je, nak buh banyak pun xpe, ikut selera korang)
5 sudu besar tepung naik sendiri ( Kalau guna tepung gandum pun boleh )



Cara-cara nak buat : 



Mula-mula, masukkan telur dan nutella tadiu ke dalam mixer, kalau taknak guna mixer pun boleh, gaul guna garfu, tapi lagi senang kalau guna mixer sebab cepat sebati, masa pun jimat :) . Lepas tu masukkan 5 sudu besar tepung naik sendiri, gaulkan sampai sebati Macam kat bawah nie :)




Lepastu, masukkan adunan tadi ke dalam paper cup. Anggaran boleh dapat dalam 20 cup maybe lebih satu dua, hehe..Kalau nak buat banyak double bahan yang kita guna tadi :)


Lepastu, masukkan ke dalam oven suhu 180C selama  15 minit, tapi kena ikut oven jgk la, kalau oven aku 10 minit pun dah masak :) . Kalau nak tahu masak ke x, korang boleh guna garfu, cucuk cikit dekat nutella korang..hehe..lepastu siap !! :)




Lepastu korang boleh la hias2 ckit dekat nutella brownies korang, biar nampak cantik, dan sedap..Abaikan nutella aku yang kat atas tu, agak comot cikit tapi sedap baq hang..haha..1st time buat, biasalahh, janji sedap! ..haha..Kalau makan time2 panas lagi sedap kot, ranngup dekat atas, lembut di bawah..hehe :)..


Selamat mencuba korang, peace !! (Y) :)


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

Eid 2013 !

Alhamdulillah, syukur kepada Allah S.W.T kerana kita masih di beri peluang untuk merasai nikmat Aidilfitri untuk tahun nie :) 

Raya for this year aku biasa-biasa je, simple-mimple and macam biasa setiap tahun 1st day raya beraya kat rumah sendiri, tiap-tiap tahun macam tu  laa :3 . Actually 1st day raya aku tak berapa nak excited sangat sebab malam raya tu pun aku kerja lagi, letih sangat. balek kerja pun lewat, balek-balek terus tido xde nyer nak feeling raya..haha..However , bila tiba pagi 1 syawal tu agak la excited jgk..ahakkk :D

Macam biasa bangun pagi 1 syawal bersalam-salaman dengan mak ayah, adeq beradik yang lain..Tahun nie juadah hari raya biasa-biasa ja, yang penting cukup syarat ada ketupat, nasi impit and rendang daging . done!!. Biasanya tiap-tiap tahun ada jugak mak sediakan juadah yang lain, but this year semua pakat busy yang tu je sempat buat, kuih pun kuih tunjuk je, ahakk :D 


1st day raya, baju raya by LeeyanaRahmanCollection . :) aku suka baju ny sebab nampak simple and cantik, (bagi aku laa), ahakkk :D


Aku and My sista , and my adeq yang comot, haha :p 


Time nie dekat rumah toksu, sampai2 je org xde, diorang keluar beraya, :3


My Lovely Dress :') Simple but nice

Me and my younger sista :') , 1st time kot pakai bulu mata palsu, ada ala-ala Rozita che wan x ? ahakk :D

Raya ketiga pergi tengok maksu dengan baby boy , Mohd Amar Firdaus, new born !!. Alhamdulillah, comel Amar nie, geram tengok :D
Btw, di kesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN  buat semua yang mengenali aku, especially buat semua kawan-kawan, :')

Happy Eid 2013 !!

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

I LOVE BLOG CIK KYRAH