1st Day kerja

Kemarin malam dapat mesej yang aku di terima kerja. Alhamdulillah, rezeki anak-anak. :) So hari nie tanggal 5/6/2013 aku dah start kerja.. Alhamdulillah, kerja hari nie okey saja walaupun agak penat sikit. Biasa la dah sebulan tanam anggur dekat belakang rumah, bela badan, so bila dah kerja rasa sakit pulak satu badan :3 
Nak tahu ke aku kerja apa ? nak ke ?. nak bagtau ke tak ek ?..hmmm, jap fikir dulu :D
Ha ha haaa, okey2..aku bagitau..Aku kerja pasaraya dekat dengan rumah aku nie hah ? ha ha haa ..dalam perancangan sementara je nak kerja, cari duit poket dulu, serius aku xboleh duk kalau xdak duit, xkan nak harap parents aku bagi kan ?. macam tak best pulak. so aku kerja la kat pasaraya tu. At least , ada jgk pengalaman kerja kat pasaraya nie..hehe
Gaji ??..ha ha ha, pasal gaji aku xsure sangat sebab aku tak tanya langsung. Yang aku tau cukup bulan masyukkk !! .hehe. tak kisah gaji berapa pun, janji ada duit poket.. Boleh la berbelanja kan guna duit hasil titik peluh sendiri..hehe ..
Okey. now nak cerita pulak macam-mana hari pertama aku kerja.. Alhamdulilllah, setakat nie okey lagi..hari-hari seterusnya nanti taktaw la kan.Semua kawan2 kat situ peramah belaka..Tak kedekut ilmu, dengan penuh bersungguh-sungguh bagi tunjuk ajar dekat aku sampai aku boleh buat kerja..hehe..biasa la hari pertama, kerja pun xberapa taw nak buat.. yang aku tau diorang suruh aku buat je tanpa membantah..lepas nie tak taw la cmne kan ?..hehe (Bila dah jadi senior ) :D


Gambar di atas nie xde kena mengena dengan 1st day kerja aku. sekadar hiasan sahaja. Harap maklum ! :D
Tak sempat nak ambik gambar 1st day kerja . Biasa la nset murah je aku pakai ,,hahaha..Hope hari-hari seterusnya akan membawa sinar kebahagiaan dalam hidup aku ! Amin !! :)

#Caiyok-caiyok kyrah..kerja rajin-rajin nak beli baju raya.. Actually, aku kerja nie pun sebab nak beli baju raya idaman aku, cewahhh, idaman la sangat :D , tapi baju tu mahal bagi aku la kan ? harga RM2**.00 ..huhu ( harga sebenar tidak boleh di sebut ) :D
Mahal la bagi aku yang xberapa nak kaya nie, but who care ?. dapat duit aku beli..haha :D .. serius nak sangat baju tu, hope dapat ! Amin ! :) , baibai :*

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

I LOVE BLOG CIK KYRAH