TANDA DAN FIRASAT-RAHSIA TAHI LALAT-

Hyep....dalam entry kali ney aku de benda nak di kongsikan dengan korang semua,..
maybe korang de yang da tahu da pasal rahsia tahi lalat ney,..tapi aku tetap nak kongsi jgk..
huhuhuhuhuu......
bagi sesape yang nak tahu leyh baca entry ney,...

ade yang xtahu,...banyak rhsia tentang tahi lalat ney,...
jum kte tgk,.....^__^


bibir atas kanan – banyak rezeki, pandai

bibir atas kiri – ramai kawan, baik hati
bibir bawah kanan – disegani orang, ramai yg suka
bibir bawah kiri – pandai bicara, tak mudah kalah

leher kanan – cerdas, jujur, berani menderita

leher kiri – cerdas dlm segala hal dan banyak pengetahuan
leher di tengah – tercapai cita-cita


biji mata kanan – suka serong dan pembohong

biji mata kiri – pembohong tetapi baik hati
hujung mata kanan – baik hati, sopan santun, cerdas
hujung mata kiri – baik budi, murah rezeki


punggung kanan – agak mengalami kesulitan

punggung kiri – malas dan suka duduk

betis kanan – suka berhibur, boros

betis kiri – rajin,tidak suka menganggur

lutut kanan – bersikap tidak peduli dan tak mahu berusaha

lutut kiri – kurang kuat berusaha

kepala sebelah kanan – terkabul cita-cita

kepala sebelah kiri – sering menemui kesusahan
kepala sebelah belakang – jujur, sabar dan tekun

kening kanan – cerdas dan cekap

kening kiri – cerdas, sopan santun
tengah kening – keras hati, berani segala hal

hujung mulut kanan – kecil rezeki, tak mudah kalah

hujung mulut kiri – suka berpoya-poya

ketiak kanan – dapat menyimpan rahsia

ketiak kiri – jujur, banyak yang cinta

pergelangan kaki kanan – suka berpergian (keluar rumah)

pergelangan kaki kiri – kehendak kuat

batang hidung – banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya

pada hidung – banyak rezeki

dagu bawah kanan – jujur dan baik hati

dagu bawah kiri – bijak sana dan berbudi luhur

kemaluan kanan – atau kiri baik, suka senggama

di kepala kemaluan (lelaki) – bakal beristeri 2

tumit kanan – jujur dan banyak kawan

tumit kiri – baik budi
alis kanan – suka menolong, baik hati
alis kiri – ramai yang suka

pangkal peha kanan – kemahuan kuat

pangkal peha kiri – suka kerja apa pun

telapak kaki kanan – tak mudah mengeluh

jari kaki kanan – suka menolong
jari kaki kiri – berbudi, suka berbuat baik

bahu kanan – cermat dlm membuat keputusan, banyak tanggungan

bahu kiri – suka kerja keras, banyak tanggungjawab

buah dada kanan – baik hati, pendiam,simpan rahsia

buah dada kiri – ramai kawan, setia pada pasangan

lengan kanan – setia dan taat pada atasan

lengan kiri – menepati janji dan rajin



pipi kanan – ramai teman

tengah-tengah pipi kanan – ramai yg suka
tengah-tengah pipi kiri – ramai teman

ubun-ubun – kurang jujur
pusat – cerdas, tangkas, tekun

pusat bahagian kanan – sejahtera dalam hidup
pusat bahagian kiri – beroleh kemuliaan

pinggang kanan – sayang pada pasangan hidup

pinggang kiri – disayang pasangan hidup


telapak kaki kanan – tidak mudah mengeluh

telapak kaki kiri – baik budi pekertinya

siku tangan kanan – kuat ingin memiliki kekayaan

siku tangan kiri – baik hati, suka menolong

jari tangan kanan – serba beroleh keuntungan

jari tangan kiri – serba baik bekerja
jari telapak tangan kanan – banyak rezeki tapi boros
jari telapak tangan kiri – banyak rezeki dan cermat

pergelangan tangan kanan – boros, suka bersukaria

pergelangan tangan kiri – dapat berpangkat

perut bawah kanan – banyak rezeki, suka memberi maaf

perut bawah kiri – baik hati, tenang hidupnya

sudut mata kanan dalam – disayang suami atau isteri

sudut mata kiri dalam – tidak mudah dilupakan pasangan
sudut mata kanan luar – baik budi, ramai yg cinta

pelipis kiri – murah rezeki, dpt jadi kaya

pelipis kanan – serba berhasil dalam usaha

kelopak mata kanan atas – baik hati, ramah, berjaya

kelopak mata kiri atas – baik budi, ramai yg suka
kelopak mata kanan bawah – agak malas
kelopak mata kiri bawah – agak bodoh, kurang bijaksana


http://www.cute-smiley.com
p/s::::::plez tglkan kumen anda....k baiiii....



♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

RELEZZZZ TENSION........HU3..

Hyep semua,..hari ney saiya happy,....saiya xnak cte banyak....yang penting saiya leyh lepas tension saiya hari ny...kikikikikii.....
hari ney saiya keluar dengan member2 saiya,...
ktorg g jitra mall....
lepak2 situ,...
pastu ktorg g tengok wayang...
cte "NUR KASIH THE MOVIE"...
Besz ke????.....boleyy lar bagi saiya,....lawak pown ade jgk,...
sedih pown ade jgak...huhuhuhuu...
feeling habis saiya dengan member2 saiya...kikikikikik...
::::::::::::::::::::
::::::::::
::

:::::::::::::::::::::
:::::::::::
:::

ney muka sebelum masuk tgk wayang,...kononnye xcited glerr arrr...
huhuhuhuhu...poyo jewp ase,...kikikiki...
dun't jelez2 sih...huhuhuhu..^___^

::::::::::::::::::::
::::::::::
:::
ney time kat dalam pangung.....posing sakan sih.....
tinggal ktorg je dalam ney time ney,...
org sibuk2 kluar,..ktorg sibuk snap2....kikikikiki..^__^
:::::::::::::::::::
::::::::::
:::

lepas g tengok wayang,..ktorg g maen bowling....tapi saiya xmen pown..
heheheheeee...
saiya xpndai maen arrr,...malu sih....
member2 saiya jelar yang main.....huhuhuhu
:::::::::::::::::::;
:::::::::
::::
:::::::::::::::::::::
::::::::::::
:::
xmaen pown sempat g posing....huhuhuhu....^_^
:::::::::::::::
:::::::
:::
wow....caya larh...lala maen bowling...
terer kowt,....t boley ajar saiya maen yerrr....heheheheheee...
baling jangan xbaling kak long..hu3....
:::::::::::::::::::::
::::::::::::
:::::
:::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::
::::
::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::
:::::
:::::::::::::::::::::::
::::::::::::::
:::
heheheeeee....posing jum...hu3..^_______^

:::::::::::::::::::::::;
::::::::::::::::
:::
:::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::
::::

pas posing2....shoping2,...jalan2 cari pasal,...
ktorg gerak blek perlis.....
lepas ney rancang g karok lak,....hahahahaaaa....
adoiii,..lama gler xhabiskan suara aku ney...kikikikikiki....
jumtengok ktorg karokkkkk....
hahahahahahaaaa....
::::::::::::::::::::::::::::::::;;
:::::::::::::::::
:::::
:::::::::::::::::::::::
:::::::::
::


waaa....puas saiya karok....xde suara da ney,....kikikikiki...
tapi saiya xpuas arr,...t nk datang c2 lagi....tempat 2 memang terbaek lar...huhuhuhu...

lepas abeh semua 2,....ktorg g jalan2 kt c-mart duluw,,...
pas2 baru blek poli,....
aku tdow poli arr,...naseb mak aku kasi tdow poli,...kikikikiki...

huh,....sampai cny jelar,....

k baiiiii.....

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

PROBLEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum….

Semuanyer…pe khabor???..harap2 shat lar yer,. Da bpe lame da aku xupdate belog aku ney,..bkan bz sgt,..tapi  aku de problem ckit,…semenjak dua menjak tiga menjak ny (bape banyak menjak daaa)…aishh,…blek topic asal,…belog aku ney de problem…tetibe lak xley bkak,…siap suh ltak berbagai e-mail lagi,…mane lar aku taw semua 2,…huhuhuhuhu,…


ny muka tension saiya...huhuhuhu..
poyo jewp...kikikikik



Sepanjang aku xupdate belog ney, dan juga sepanjang cuti semester ney,..begitu menbuhsankan bagi aku,..aku duk umah ney cm org gilerrr,….berbagai2 masalah yg timbul….kadang2 aku pown buhsan jgk dengan semua ney,..tapi nak bwt cm ner kan,….nama pown cuti panjang,…cuti sakan lar aku..heheheheee….

Nak un9 pown susah,..yelar,..kte xde berukband,.umah pown xde line tenet,….sebenarnyer ade,…kalau pakai berukband maxis bley arr,….tapi kalau gune celcom hampehh,…hari 2 pown aku gune celcom,.aku stop pown pasal xde line ble duk umah,..yelar….rugi lar kan kalau bayar mahal2 tapi xley gune,…huhuhuhuhu…..




Aisshhh,… bukan yang ney aku nak cter,..sal laen arrr….huhuhuhuhuhu….
Ade satu hari ney,…macam2 jadi kat aku,..boley di ktekan minggu 2 minggu tension sedunia kowt,…huhuhuhu,…yelar,..aku ney selalu jgk arr g cc…nak mengunline,…heheheee,..

De satu hari ney aku g,..cc 2 tutup lak,..aku g lak besoknyerrr,…alamak,…full lar plak,…
“adeq, xde kosong da lar”…..ayat akak 2 maseh tengiang2 di telinga aku lagi ney,…naik darah tinggi aku time 2,..ape????????????????????...ohh no!!!!!!…..nak jew aku jerit time 2,…tapi aku sabar jer,..japg orang kte aku gler lak,,,,heheheeheheee….xpe2 sabar,..esok ade lagi,…aku tetap xputus ase,…esok 2 aku g lagi cc 2,…dalam hati aku time 2…”kalau de hal lagi,..aku xnk g dah cc ney”….2 janji aku,…kononnyer time 2 marah giler arr,…huhuhuhu,….hari ketiga aku g,.naseb baik larr cc 2 xde masalah,..fuhhh,….lega tahap cipan time 2..kikikikikiki,…naseb bek dye xbwt hal lagi,…kalau x kte bakor jewpp,…heheheee….

Tapi aku tetap ade problem jgk,…nak taw hape?????...ney,..sal blog ney arrrr,……dye xleyy bukak!!!!!!!....tension3,…..bongok punyer belog……penat2 aku datang ko bwt hal,…aku taw arr aku jarang update ko,.tapi jangan arr mogok sampai xley bukak,….sedih aku taw,…
Aku ingat nak kne bwt belog baru daaa,…..aku suh member aku ney buka lak,..tetibe dye kte buley jewp bukak,….aik,..pelik3,…..pesal kau buka xley,..aissshhh,….felek sudaaaaaa…hu3,…

Pape pown aku lega sangat arrr belog aku xde masalah,…kalau kene bwt laen mampos aku,…ape,…ingat senang ke nak mengedit belog 2…susah kowt…..pening kepala kau di bwtnyerrr,….huhuhuhuhu…..
Adoiiii,..lega asenyer ley luah semuanyerr kt cny,…lepas geram aku ney….heheheeee….

xde ape da kowt yg nk di ctekan....da lpas tension...heheheeeee....
gerak dluw arr,...tggu entry yg akan datang ek...huhuhuhu,,..
http://www.cute-smiley.com
k baiiii.....


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

TIRED BUT HAPPY..=)

http://www.cute-smiley.com
Assalamualaikum.............

ehem2,..pe khabar semua...???...sihat kew.??..ney da makan belum ney???....heheheee,....
kat entry kali ney aku de benda nak cte n kongsi dengan korg semua,....aku happy hari ney,...hari ney kt poli aku de satu majlis...majlis pe ek???..lupe lak aku,...

haaaa,...Majlis perasmian persembahan kek terbanyak malaysia book of records sebagai tanda menjunjung kasih sempena sambutan ulang tahun hari keputeraan ke-68 DYMM tuanku raja perlis...

amboiiii,...panjang sungguh,....naseb bek ar aku tulis jewp,...kalau kena cakap ney kompom xlepas nyer..huhuhuhuh...^______^

mesti korng tertnye2 kn ...kek terbanyak????...banyak mane 2???...banyak sangat ke???..hak3,....
memang lar banyak,....nama pun kek terbanyak,....nak taw byk mne???....sebanyak lebih kurang 1068 biji kek.....

haaaaa....amacam???...terkejut beruk x???...heheheee...
aku sebenarnye kena jadi AJK majlis 2...tetibe jew satu satu hari ney PA aku call...aku ingat time 2 aku da xlulus exam tuk sem 2 ney,...cuak jugak aku dye call 2,.....tengok2 dye kte minta aku datang poli,..suh jadi ajk,....aku pown pe lagi on jelar,....yelar,..umah aku dekat jewp,...aku xkisah arr nk datang poli pown.....hu3,,,


malam sebelum ktorg de majlis 2,...semua kawan2 aku pakat cri baju yang sesuai,....waaa,...melaram sakan diorg,...aku simple2 jewp..heheheee,...xnak ar over sangat ann...heheheeeee......^___^

nampak nyer hari yang di tunggu2 telah tibe,....16 mei 2011,.....waaa...berdebar2 rasenyer,...aishhh,...macam nak amex result exam lak.....mau xnyer,...pakat2 duk berangan nak masuk tv da neyy...kikikikiki....

adoiii,..da ar bngun lewat,....nak make up lagi...belit2 selendang lagi....fening sudaaaaa,...huhuhuhuhu..
hahahaaaa,....boley di katekan hari ney kte geng2 kasandra semua fuhhhh,..meletup!!!!!...belit sana,...belit sini,......maskara sana,.. blusher sini...heheheeeee,.....yelar,...mane pown majlis rasmi,...kena arr bergaya cikit an,....helloowww,...ingat budak JKE ney xpnadai bergaya ke???....saje ktorg xnk tunjuk,...t ade lak yg jelez terokk...hahahahahaaaaaaaaaa......

hu3,....sampai jewp kt dewan harum manis,..terus ktorg berenti depan 2,....tetibe lak de cik ney tegur,...amboii,...pakai lawa2 ney cmne nak bwt keje..~~~~
adoiiii,...malu kami semua,.....org laen pakai simple2 jewp,...ktorg yang lebih2,....huhuhuhuhu,,,,
sekali sekala xpe,....hahahahaaa.....

relex punye relex ktorg di beri tugas,..nak taw bwt pe???....msti arr jadi penyambut tetamu,,,,,

kalau 2 arr ayat yang kuar dari mulut encik 2,...betapa bahagianya kami geng2 kasandra,,,,
tetapi malangnye kami disuruh mengangkat kek masuk ke dewan....
hadoiii,,,punahlah harapan aku,...ingat boley arr nak nk femes ckit,....adoiiii,..hahahaaa...
angkat kek pown jadi lar,.....kn2???...huhuhuhuhu....

bile semua kek da siap sedia di persembah kan,...ktorg pown tggu kehadiran raja perlis...
alhamdulillah,....majlis 2 berjalan dengan lancar,......begitu byk kek yang di persembahkan,......

majlis 2 tamat pada pukul 5 petang dan tibelah masanye nak agihkan kek,....
waaa,...2 lar saat yang aku nanti2kn...heheheee,...... 
yummi,...ley makankek,...bukan senang nak dapat kek free neyyy....heheheee,.......byk gk aq amex sampai xtermakan,....nampaknye...tong sampah yg kenyang...huhuhu...sabor jelar,....huhuhu,,,
jum intai picx ktorg......^_^























http://www.cute-smiley.com
byebyebye....~~~~~~~~

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

POINTER DOWN..OH NO!!!!!..=(

http://www.cute-smiley.com
TENSION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....2 jer aku nk gtw kt entry kali ny,...POINTER aku trun mendadak,...sebenarnye xlarh mendadak sangat...tapi still turun,,,2 yang aku bengang giler ney,....cam nk hempuk2 je ladtop ney,...naseb bek lappy kesayangan aku jewp,...kalau x da lame kau m*****...padan muka kau,..hahahahahaaaaaaa......sal result yang teruk lappy jadi mangsa..huhuhuhuhu...
mase sem satu duluw,..bile org tnye result exam....laju jewp jawapnyerr,......3.42....waaaa,...time 2 bangga gilerr2 arr....tersengeh2...wawawawaw,,,,..
skrunx ney sem 2 bile org tnye result...hmmmmm,...cukup2 makan jewp,...bukan xnak gtw,..malu nak gtw,....nak cakap pown xlepas ney,..hikhikhik...nak taw x bpe??????...,,ish3..malu arr nka gtw,..korang tengok sendiri arrr,..jum................
http://www.cute-smiley.com

::::::::::::::::
:::::::
::::

::::::::::::::::
::::::::::
:::::::
:::


ny ar result aku,..adoiiiii,.....angan2 ku musnah,...mau xnyer,...aku target AKJ sem ney,...kikikikiki...kadang2 bile aku pikir lwak lar plak,...aku ny da lar xpndai,....cmne lar ley target nk dapat AKJ ny....hadoiiii,....gelak guling2 ney,........kikikikikikikikikiki.....
tapi kau sedeyyy arrrr,......sop2,..haaa,...pat pujuk!!!!!..hu3......
tapi xpe arr,,.aku tetap bersyukur sebab aku xde failed,..alhamdulillah,.....pape pown,,,sem depan aku akan bwt lagi baek,...nak stdy betul2...(aishhh, ley caye ke ny)...huhuhuhuhu....
k arrr,....sampai sni jewp kowt,...k baiiiiii.....

http://www.cute-smiley.com

♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

I LOVE BLOG CIK KYRAH