(Resepi) Nutella Brownies !

Hai uollllzz, today aku nak kongsi dengan korang satu resepi yang sangat simple, mudah dan sedap . Nutella brownies versi kak ton !!, tudiaaa, nama gelaran aku bagi :D . Yang simple sangatnya apabila resepi nie just guna 3 bahan je ! What ?! 3 bahan ?!. Tak percayakah kak ton ? ..haha :D , Yes, 3 bahan je, before tu resepi nie kredit by CikEpal . Nie just sekadar perkongsian  untuk semua :)

Bahan-bahan :

1 biji telur
1/2 cawan nutella ( Aku main buh je, nak buh banyak pun xpe, ikut selera korang)
5 sudu besar tepung naik sendiri ( Kalau guna tepung gandum pun boleh )



Cara-cara nak buat : 



Mula-mula, masukkan telur dan nutella tadiu ke dalam mixer, kalau taknak guna mixer pun boleh, gaul guna garfu, tapi lagi senang kalau guna mixer sebab cepat sebati, masa pun jimat :) . Lepas tu masukkan 5 sudu besar tepung naik sendiri, gaulkan sampai sebati Macam kat bawah nie :)




Lepastu, masukkan adunan tadi ke dalam paper cup. Anggaran boleh dapat dalam 20 cup maybe lebih satu dua, hehe..Kalau nak buat banyak double bahan yang kita guna tadi :)


Lepastu, masukkan ke dalam oven suhu 180C selama  15 minit, tapi kena ikut oven jgk la, kalau oven aku 10 minit pun dah masak :) . Kalau nak tahu masak ke x, korang boleh guna garfu, cucuk cikit dekat nutella korang..hehe..lepastu siap !! :)




Lepastu korang boleh la hias2 ckit dekat nutella brownies korang, biar nampak cantik, dan sedap..Abaikan nutella aku yang kat atas tu, agak comot cikit tapi sedap baq hang..haha..1st time buat, biasalahh, janji sedap! ..haha..Kalau makan time2 panas lagi sedap kot, ranngup dekat atas, lembut di bawah..hehe :)..


Selamat mencuba korang, peace !! (Y) :)


♥Thanks sebab sudi baca entry ney, suka??..like jer..jangan lupa komen..:)♥

No comments:

Post a Comment

I LOVE BLOG CIK KYRAH